Jahody  -  krásne, voňavé, sladké, neodolateľné. Ovocie, ktoré na nás pôsobí stále tak trošku až exoticky. Čakáme naňho netrpezlivo, a tak rýchlo je preč. O to viac si ho vychutnávame keď je konečne tu. Jahody sú najlepšie čerstvé, ale podobne ako čerešne (pozri článok v predchádzajúcom blogu),  si ich môžeme uchovať mrazené, sušené, lyofilizované, zavárané, či v podobne lekvárov a džemov.  No a v neposlednom rade je obľúbené voňavé jahodové vínko či veľmi vzácna pálenka - Jahodovica.

Ako to s jahodami je?

Pestovateľské plochy jahodových plantáží na Slovensku sa nám za ostatné roky rozrástli najmä na juhu Slovenska. Mnohí z nás ich každoročne navštívia počas samozberu jahôd, aby si mohli toto voňavé ovocie priniesť domov. Dopestovať ich však vôbec nie je také jednoduché. Jedným z najdôležitejších faktorov úrody, či neúrody (a následne aj ceny) je jarný mráz, ktorý skúša nervy, trpezlivosť ale aj peňaženky našich pestovateľov. Nočná protimrazová ochrana v čase kvetu preto často vyháňa na plantáže jahôd takmer všetkých ľudí, ktorí sa snažia za každú cenu uchrániť rastliny a zabezpečiť úrodu. Snáď sa to aj tento rok podarilo.

Prečo je jahodovica vzácna? 

Jahodový destilát sa podobne ako každý iný pravý ovocný destilát vyrába zo stopercentného jahodového kvasu. Keďže výťažnosť destilátu z ovocia je pomerne malá (na liter čistého destilátu je potrebných cca 50 – 60 kg plodov), zaraďujeme jahodovicu medzi vzácne destiláty. A tiež medzi destiláty, ktorých na trhu nie je veľa.  Výraznú jahodovú chuť by ste v nej však hľadali márne. Pokiaľ sa nechcete dať opiť prichutenou aromatizovanou pálenkou, pravý jahodový destilát vás očarí v prvom momente čistou jahodovou arómou a mierne drsnejšou lahodnou chuťou. Svojou vzácnosťou je vyhľadávaná ako darček či ako prípitok k výnimočným príležitostiam.

V našej ponuke nájdete jahodovicu z produkcie pestovateľa Emilove sady a výrobcu z juhu Slovenska S52,  obidve v 52 % obsahu alkoholu.

https://www.prohibicia.sk/produkty/jahodovica

Tovar skladom odosielame do 24hTovar skladom odosielame do 24h

Osobný odber na predajni v NitreOsobný odber na predajni v Nitre

Doručenie na výdajné miesta Zásielkovne/PacketaDoručenie aj do Zásielkovne/Packeta

Výhradne kvalitný slovenský alkoholVýhradne kvalitný slovenský alkohol

Adresa

Novozámocká 67

Nitra - Horné Krškany

Zobraziť na mape

Otváracie hodiny

Pondelok až piatok

9:00 - 17:00

Kontaktujte nás

+421 904 670 076

info@prohibicia.sk

prohibicia.sk - unikátne destiláty pre náročných

prohibicia

Ak chcete pokračovať, musíte potvrdiť svoj vek.

Máte viac ako 18 rokov?

Ľutujeme ale obsah stránky nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov.